Oslo 1. Baptistmenighet © 2012

Barnevelsignelse

Baptistene ønsker å velsigne både store og små, og modellen for barnevelsignelsen er hentet fra Jesus som tok de små barn til seg og velsignet dem. Det ligger ikke noe sakramentalt i barnevelsignelsen. Barnet blir ikke velsignet for å bli et Guds barn.
Barnet er det i kraft av Jesu forsoning. 

Det er alltid en stor høytid i menigheten når et barn blir velsignet. Velsignelsen skjer i en gudstjeneste. På forhånd har pastoren snakket med foreldrene og gjennomgått ritualet. Dette skaper også trygghet som gjør velsignelsen til en god stund for foreldrene.

En barnevelsignelse vil gjennomføres omtrent slik: foreldrene kommer fram med barnet. Er det flere søsken blir også de med. Pastoren presenterer familien, og sier litt om barnet som skal velsignes. Ofte blir det sagt noen ord eller et dikt eller en kort tale, før det leses bibelteksten om Jesus som velsignet barna. Det blir bedt for barnet og hele familien. I selve velsignelsen blir noen ganger blir barnet tatt i pastorens armer eller foreldrene holder selv barnet, og det leses en velsignelse som avsluttes med det som kalles 'den aronittiske velsignelse'.

I Oslo 1. Baptistmenighet trenger ikke foreldre være medlemmer for å kunne bære sitt barn til velsignelse.


< Tilbake

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter